De Dolomiten de Via Delle Bocchette Samen met expeditieklimmer Hans van der Meulen besloten we de 7 daagse Via Ferrata of klettersteig Via Delle Bocchette te gaan doen. Een spectaculaire tocht door het hooggebergte van de Brenta Dolomiten. Hoogtevrees moet je hier niet hebben want dan wordt het lastig. Het werd een tocht met alle ingrediënten die we maar konden wensen. Zon, mist, nevel en afgronden. Deze tocht wordt ook wel de IJzeren Weg genoemd. Er zijn delen waarbij je talloze ladders moet overwinnen. Maar de fenomenale vergezichten en de vele spannende passages maken deze tour een echte klimtocht voor doorzetters. Het is wel zaak van te voren je hut overnachtingen te regelen want vooral in de zomermaanden is het een tocht waar vele bergsporters op af komen. Wij deden hem in september, een stuk rustiger.
Wout KROON fotografie en AV maker
© woutkroonfotografie
In de Dolomiten zijn prachtige tochten te maken met behulp van een Via Ferrata. De via Delle Bochette is de ultieme tocht
Er zijn passages waar je zo’n 40 ladders moet bedwingen. Ook de ‘’luchtigheid’’ van sommige passages is niet iets voor mensen met hoogtevrees.