Ladakh -  Noord India

In Noord India ligt Ladakh. Een hoogteplateau van ongekende schoonheid.

In augustus 2015 maakten we een bijzondere tocht over 7 passen boven de 5000 meter. Dit is een van de zwaardere en mooiste tochten in Ladakh. Maar ook in de winter van 2005 maakten we er een bizarre winterexpeditie.  Over de Zanskar, ook wel‘’The Frozen River’’ genoemd. Halverwege verlieten we het ijs en via de hoge en zwaar besneeuwde 5000 meter hoge Senge La, de ‘’Leeuwen pas’’ , liepen we terug naar Lamayuru. Een toch voor de echte doorzetters. Deze combinatietocht, was in de winter nog nooit eerder gedaan door Nederlanders.
Wout KROON fotografie en AV maker
In de avondzon kleuren de bergen nabij het dorp Korzok op 4400 meter spectaculair
© woutkroonfotografie
In Ladakh is Boeddhisme de belangrijkste religieuze overtuiging. Je kunt er prachtige festivals bijwonen en de mensen zijn er over het algemeen uiterst vriendelijk.   Eeuwenoude kloosters zijn vrij te betreden. Onderweg kom je Nomaden tegen die in hun schamele tenten zomers in het hooggebrgte hun kuddes hoeden.
Onderweg op de ‘’Frozen River’’. De temperaturen kunnen er zakken tot meer dan 30 graden onder nul. Overnachten doe je in tenten op het ijs, of aan de oevers.
Typisch kenmerk van het landschap in Ladakh. De kleurrijke bergen.
De Parang La pas op 5600 meter