Wout KROON fotografie en AV maker
In Nepal staan de hoogste bergen ter wereld en geniet je van een bijzondere cultuur
Het is 1993. We gaan voor het eerst naar het voor ons onbekende Nepal. Een trekking maken rond de Annapurna’s. Wat een avontuur. Een totaal onbekend fenomeen voor ons en in die tijden fotografeerde je alleen nog met dia’s. Kilo’s dia rollen! Het materiaal was nog lang niet zo ontwikkeld als vandaag de dag. Wij deden destijds een economy trek zoals dat toen werd genoemd. Dat betekende heel veel kilo’s op je rug. Voor het eerst een pas over boven de 5000 meter, de Thorung La in de vroege ochtend. 5416 meter hoog ! Een afdalimg die ruim 1100 meter lang was. Het was deze tocht die ons deed besluiten dat Nepal voor de komende jaren voor altijd in ons avonturenboek zou komen. Trektochten maken in de fantastische bergwereld van Nepal met zijn facinerende bevolking. De Annapurna Himal is een langgerekt bergmassief van ongeveer 55 kilomter lang. Het ligt midden in Nepal ten oosten van de Khali Ghandaki kloof. Deze is berucht om de enorme wind die hier kan staan. Zeg maar gerust storm. De hoogste top van het massief is de Annapurna I met een hoogte van 8091 meter.
© woutkroonfotografie
Annapurna Round
Op de Thorung La pas
In die tijden moesten rivieren nog worden overgestoken over buitengewoon gammele houten bruggetjes. Altijd weer spannend of die het niet begaf.
Dragers waren ook in die tijden niet weg te denken tijdens deze trektochten. Ook ‘’didi’s, vrouwen, droegen met gemak zware lasten voor een groep die toen soms wel uit 12 personen bestond.
In de ijskoude ochtend op de Thorung La pas 5416 meter hoog
Analoge fotografie