Wout KROON fotografie en AV maker
In Nepal staan de hoogste bergen ter wereld en geniet je van een bijzondere cultuur
© woutkroonfotografie
Manaslu
In 1999 kwam de trek naar de Manaslu in beeld. De top ligt op 8156 meter. Alpinisten vergissen zich wel eens in de juiste top. Tot 1992 was dit gebied nog niet toegankelijk voor toeristen. Ons hoogste punt in deze tocht was de Larkya La op 5135 meter hoogte. Het massief ligt in het midden van Nepal. Wij liepen deze tocht via reisorganisatie Snow Leopard in Den Haag. De latere tochten organiseerden wij zelf met reisagenten in Nepal. Het werd een zeer afwisselende trekking in een wonderschoon gebied. Toen wij deze tocht liepen was het gebied nog niet echt ingericht op veel trekkers of toeristen. Soms zijn we blij dit op deze manier te hebben mogen beleven.
Een van onze tochtgenoten was Hans Zoete. Hij was destijds 70 jaar en volbracht deze tocht moeiteloos. Met zijn raadseltjes voor het slapen gaan hield hij ons soms een nacht wakker.
De Larkya La pas op 5135 meter
Ook in 1999 waren de rivier overschreidingen nog een heel avontuur. Gammele houten en bamboe bruggen brachten je naar de overkant. Tegenwoordig zijn dat metalen stevige bruggen waar ook lastdieren overheen kunnen.
Analoge fotografie